Lumilautasiteiden ostaminen: Mitä erityyppisiä lumilautasiteet ovat?

Nämä lumilautasiteet auttavat sinua valitsemaan ratsastustyyliisi sopivan parin. Olemme myös sisällyttäneet oppaan erilaisiin lumilautailusiteisiin, jotta voit selvittää, mikä niistä sopii sinulle.

Siteiden valitseminen oli helppoa, kun aloitin lumilautailun lähes kaksi vuosikymmentä sitten. Sinun tarvitsi vain tietää jalkasi koko ja ajotyyli, ja sitten voit ostaa kenkiä, jotka sopivat budjettiisi.

Kahden vuosikymmenen innovaation ansiosta kuluttajilla on kuitenkin enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan. Budjetti, laudan koko, ajotyyli ja lautasi yhteensopivuus (tai yhteensopimattomuus) ovat edelleen tärkeitä näkökohtia.
Haluamasi lumilautasiteen tyyppi on ensimmäinen valinta, joka sinun on tehtävä.

Lumilautasiteitä on useita tyylejä.

Lumilautailusiteet voidaan jakaa viiteen luokkaan:

Kaksi hihnaa ovat klassikko.

Ylivoimaisesti suosituimmat siteet, jotka useimmat meistä tuntevat. Tässä lumilautasiteessä on kaksi hihnaa, yksi varpaiden ja toinen nilkan poikki.

Tämä mahdollistaa erittäin muokattavan asennuksen, mikä lisää mahdollisuuksiasi ajaa mukavasti koko päivän. Ne voivat olla myös jäykkiä tai joustavia, vahvalla korkealla selkänojalla tai paljon joustavia, riippuen ajotyylistäsi.
Neljä räikkää on valmiina, joten niiden asentaminen vie eniten aikaa. Lisäksi saatat vahingossa kiristää tai löysätä niitä säädettävyyden vuoksi.
Melkein jokainen lumilautailija käyttää perinteisiä siteitä, ja ne ovat suositeltavia, koska ne ovat jäykempiä ja tarjoavat tarkemman ajon. Jostain syystä ne ovat suosituin lumilautaside.

Sidot takaa sisäänkäynnin

Flow esitteli ensimmäisen kerran takasyötön siteet, mutta niitä on nyt saatavana useilta eri merkeiltä. Saatavilla on useita erilaisia ​​järjestelmiä, mutta suosituimmat ovat Flow ja Fastec (molempia myydään useilla tuotemerkeillä).

Kaikki on rakennettu korkean selkänojan ympärille, joka taittuu alas, jotta voit liu’uttaa jalkasi sisään ja kiinnittää sen sitten takaisin ylös. Perinteisissä siteissä oli vain yksi hihna jalan päällä, kun taas näissä oli kaksi. Monet muistuttavat nykyään klassisia siteitä ulkonäöltään ja toiminnaltaan, mutta niihin on lisätty back enter -vaihtoehto.

Siteiden pukeminen on kiistatta nopeampaa ja helpompaa, ja kireys on aina tasainen. Korkeat selkänojat taipuvat enemmän kuin matalat selkänojat, ja tietyt takapään siteet tuntuvat erilaiselta.

Sidokset, jotka on helppo laittaa päälle.

Uudet Burton-askeleet ovat olleet puhutuimpia lukuisista lumilautailusiteistä viime vuosina. He eivät kuitenkaan ole ensimmäisiä, jotka tekevät niin.

Step-init ovat olleet urheilussa sen alusta lähtien. Erona on, että uusissa Burtoneissa on korkeampi selkä kuin perinteisissä siteissä, mikä antaa niille perinteisemmän tuntuisen.

En ole kokeillut niitä henkilökohtaisesti, mutta arvostelut ovat olleet pääosin myönteisiä – ei enää hihnan taivuttamista, askelta ja napsautusta. Ne ovat kuitenkin kalliita, ja ne sitovat sinut Burton-saappaat, vaikka muut yritykset valmistavat niitä nyt lisenssillä.

Sidokset, jotka jakavat laudan

Splitboarding on lisääntynyt eniten edellisen vuosikymmenen aikana useista lumilautailusiteistä. Splitboard-siteet kiinnitetään lautaan hieman eri tavalla kuin suksisiteet, koska niiden on toimittava nylkemiseen ylämäkeen.

Splitboard-siteissä on leikattu pohja, ja ne ovat usein kaksihihnaisia ​​sidoksia. Tämä alentaa painoa samalla kun mahdollistaa pintojen käytön nahojen kiinnittämiseen ja kantapään nostimen käytön jyrkkien rinteiden nylkimiseen.

Splitboard-siteet ovat huomattavasti kalliimpia kuin perinteiset siteet. Tästä syystä sinun tulee välttää niiden ostamista, ellet halua käyttää niitä jaetulla levyllä.

Saappaat, joissa kova pohja

Nämä ovat monipuolisimmat lumilautasiteet. Nämä ovat ainutlaatuisia ja toimivat samalla tavalla kuin suksisiteet henkilöille, jotka harrastavat lumilautailun kovakengät.

Osta lumilautasiteet näiden ehdotusten mukaisesti.

Perinteiset ja takasidokset ovat seuraavien suositusten kohteena. Kovan käynnistyksen lumilautasiteiden lisäksi joitain neuvoja sovelletaan myös muihin lumilautasiteisiin.

Seuraavat lumilautasiteiden ostamista koskevat ohjeet ovat karkeassa tärkeysjärjestyksessä.

Minkä kokoiset saappaat sinulla on jalassa?

Tärkein neuvo lumilautasiteitä ostaessa on oikean koon valinta. Pienet, keskikokoiset ja suuret ovat yleisimmät koot, kun taas jotkut valmistajat tarjoavat XL ja XS, kun taas toiset tarjoavat vain S/M ja M/L.

Kaikki valmistajat määrittävät boot-koon alueen kullekin sidokselle. Älä oleta, että koska olet suuri Nitro-siteissä, olet suuri myös muissa merkeissä.

Lumilautakengissä on laaja valikoima jalanjäljen kokoja. Esimerkiksi kavereideni koon yhdeksän Burtonit ovat ulkopuolelta huomattavasti suurempia kuin Northwave Legends -kokoiset kymmenen.

Kokeile lumilautasi siteitä saadaksesi parhaan istuvuuden. Tärkeintä on, että sinulla on tiukka istuvuus, joka ei ole liian tiukka. Jalkasi voi siirtyä koneeseen noustessa, jos tilaa on liikaa, mikä ei ole toivottavaa. Sidon pukeminen, jos se on liian lähellä, ei ole helppoa.

Millaista rullalautaa käytät?

Ajettava lauta poistaa joitain siteitä, kuten jalkasi koko. Joten tietää, mihin lautaan liität lumilautasiteet, on yksi tärkeimmistä suosituksista lumilautasiteiden ostamiseen.

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest