Lumilautailuleiri

Kuinka valita oikea lumilauta kesän lumilautailuleirille

Kesän saapuessa lumi alkaa sulaa USA:n, Euroopan ja Kanadan rinteiltä, ​​jolloin lumen ystäville ei jää muuta vaihtoehtoa kuin suunnata etelään Andeille Etelä-Amerikassa. Jos aiot liittyä kesän lumilautailuleireille, varmista, että sinulla on siihen oikea lumilauta. Ja oikean lumilaudan valitsemiseksi sinulla on oltava perusteellinen tieto lumilaudoista.

Kaikki lumilaudoista

Lumilaudat auttavat ihmistä liukumaan lumen yli. Nämä eroavat monosuksista, koska lumilautailijan asenne on täysin erilainen. Monosuksilla käyttäjä seisoo kasvot menosuuntaan, mutta lumilaudalla käyttäjän on seisottava laudalla sivuttain. Kaupalliset lumilaudat on yleensä varustettu erityisillä saappailla ja siteillä, jotka pitävät lumilautailijan jalat pystyasennossa.

Ennen kuin ostat lumilaudan itsellesi, sinun on tiedettävä saatavilla olevat erityyppiset lumilaudat. Tärkeimmät tyypit ovat:

Vapaamatkustus:  Kaikista lumilautatyypeistä suosituin freeride-lumilaudat ovat suuntautuvan muotoisia, jotka on tarkoitettu ajettavaksi yhteen suuntaan. Tällaisten lumilautatyyppien kärjet eroavat niiden pyrstistä. Free ride -lumilaudoissa häntä on yleensä lyhyempi ja kapeampi kuin laudan kärki.

Freestyle:  Nämä lumilaudat ovat suositumpia aloittelijoiden keskuudessa, koska niitä on helpompi ohjata ja ne ovat paljon kevyempiä. Lisäksi nämä lumilaudat ovat leveämpiä ja vakaampia kuin freeride-laudat.

Carving-laudat:  Carving- tai Alpine-lumilaudoilla on pidempi, kapeampi ja jäykempi rakenne. Nämä lumilaudat voivat nostaa suurempia nopeuksia ja tehdä puhtaampia käännöksiä. Toisin kuin free style lumilaudat, ne voivat ajaa vain yhteen suuntaan.

Split-board:  Tämä lajike on halkaistu pituussuunnassa ja voidaan jakaa kahteen osaan. Ratsastaja voi kiivetä rinteille pukeutuen kahteen osaan erikseen ja liittyä puolikkaat, kun hän on valmis laskeutumaan.

All-Mountain:  Tämä on sekoitus freestyle- ja free-ride-lautoja.

Kuinka valita oikea lumilauta

Koska tarjolla on niin monia vaihtoehtoja, uuden lumilaudan ostamisesta on tullut erittäin hämmentävää. Tässä on muutamia vinkkejä oikean lumilaudan valinnassa:

– Oikean valinta riippuu paljon siitä, millaista ratsastusta haluat. Erilaiset ratsastustyypit vaativat erilaisia ​​lumilaudoja.

– Tee tutkimusta ja tarkista muutama aikakauslehti ja opaskirja, joista voi olla apua eri tyyppien tiedoissa.

– Lumilautayritykset julkaisevat luetteloita ja esitteitä tuotteistaan. Saat ne käsiinsä ja sinulla on selkeä käsitys lumilautatyypeistä.

– Voit mennä demoajeluille tuntemaan ja kokemaan lumilaudat ennen kuin päätät sinulle parhaiten sopivan tyypin. Voit hyödyntää näitä demo-ohjelmia eri lumilautoja myyvissä liikkeissä tai lomakeskuksissa, jotka tarjoavat esittelyohjelmia kauden alussa.

Nyt kun tiedät kuinka valita taitosi ja budjettisi mukainen lumilauta, hanki sellainen ja lähde kesän lumilautailuleireille Etelä-Amerikassa pitämään hauskaa.

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest