Lumilautailuvinkkejä

Lumilautailu aloittelijoille – vinkkejä lumilautailun oppimiseen

Lumilautailu on suosittu talviurheilulaji, joka on ollut osa talviolympialaisia ​​vuodesta 1998. Joka vuosi monet ihmiset yrittävät ajaa lumilaudalla, mutta kaikki eivät menesty. Loppujen lopuksi kaikkien ei todellakaan ole niin helppoa ajaa laudalla, joka on kiinnitetty jalkoihinsa laskeutuessaan alas lumen peittämältä vuorelta!

Tekniikat lumilaudoilla ratsastukseenFreestyle

Suosituin lumilautailutyyli on freestyle sen jännityksen vuoksi. Tässä tyylissä lumilautailija suorittaa temppuja käyttämällä erilaisia ​​​​luonnollisia ja ihmisen tekemiä esineitä, kuten kiskoja, kiviä ja jopa puita. Freestylessä lumilautailija käyttää yleensä pehmeitä saappaita, jotka on suunniteltu erityisesti tätä tyyliä varten.

Vapaaratsastus

Vapaaratsastus on myös varsin suosittu lumilautailijoiden keskuudessa, koska siinä yhdistyvät erilaiset elementit ja lajit. Tällä tyylillä lumilautailija vaeltelee missä tahansa luonnollisessa maastossa, joka sattuu olemaan käytettävissä. Tämän tyylin lumilautailu voi sisältää puita, rinteitä, puuteria ja kaikkea muuta, mitä vuori voi tarjota. Tämä lumilautailutyyli vaatii jäykemmät kengät ja siteet.

Kilpailut

Useita kilpailulajeja on tarjolla kokeneille lumilautailijoille, jotka pitävät nopeudesta. Tällä tyylillä ratsastajat kilpailevat eri kilparadoilla joko vastakkain muita lumilautailijoita tai kelloa vastaan. Talviolympialaiset ovat loistava paikka nähdä lumilautakilpailut.

Lumilautavarusteet

Lumilauta

Tämä on ilmeisesti tärkein varuste tässä urheilussa. Lumilautoja on eri merkkejä ja malleja, joista jokainen on suunniteltu käytettävän lumilautailutyypin ja maaston mukaan. Tarjolla on myös erilaisia ​​lumilautoja naisille ja miehille.

Takit & housut

Lumilautailijan päällysvaatteet voivat koostua erillisestä takista ja housuista tai yksiosaisesta lumipuvusta tai takki lumipuvun päällä. Minkä tahansa valitsetkin, sen pitää pitää sinut lämpimänä ja kuivana ja mukavana.

Käsineet

Lumilautakäsineet on tehty pitämään lautailijan kädet lämpiminä ja kuivina. Ne ovat kovia, ja ne on erityisesti tehty kestämään ympäristön rangaistusta.

Suojalasit

Lumilautailijoiden on myös käytettävä hyviä suojalaseja tässä urheilussa. Ne suojaavat ajajan silmiä ja osaa hänen kasvoistaan ​​jäältä, lumelta ja tuulelta.

Kypärät

Kypärät ovat tärkeitä lautailijoille päänsä suojaamiseksi loukkaantumiselta. Lentäessäsi alas vuorelta laudalla tai temppuillessa esteitä, päävammat ovat yleisiä ja voivat olla kohtalokkaita.

Stomp-tyynyt ja -hihnat

Stomp-tyynyt on sijoitettu siteiden väliin, jotta ne pitävät paremmin laudan saappaat. Niitä käytetään parantamaan yksijalkaisten temppujen hallintaa.
Lumilautahihnaa käytetään laudan kiinnittämiseen ratsastajaan, jotta lauta ei pääse irti.

Saappaat ja siteet

Saappaat pitävät ratsastajan jalat lämpiminä ja kuivina ja yhdessä siteiden kanssa auttavat ratsastajaa hallitsemaan lautaa. Saappaiden tyypit vaihtelevat lumilautailutyylin mukaan.

Nyt sinulla on käsitys siitä, mitä lumilautailu on, mitä lumilautailutyylejä voit valita ja mitä tarvitset aloittamiseen. Pidä hauskaa!

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest