Kuinka saada parempi lumilautailuasento

Tuijotat alas vuorelta, kuljet tuulen ja lumen läpi, päästät irti ongelmistasi. Tällä hetkellä rajoittamaton.

Se on imago lumilautailijan mestarista – sitoutuneesta vuoristoratsastajasta, joka luottaa lihasmuistiin ja rentoon, itsevarmaan asentoon. Sinne pääseminen vaatii kuitenkin paljon vaivaa ja harjoittelua.

Vaikka useimmat aloittelevat lumilautailijat aloittavat samasta asennosta, se ei välttämättä sovi kaikille parhaiten, ja useimmat ammattilaiset ovat muuttaneet asentoaan tehdäkseen siitä luonnollisemmalta tai vastatakseen heidän ajotyyliinsä.

On erittäin tärkeää ymmärtää lumilaudan anatomia ennen asetusten tekemistä.

Nyt kun olet oppinut perusasiat, on aika parantaa lumilautailuasentasi.

ANNA MUKAVUUSSI OHJAA ASEMASI.

Asenteesi ei ehkä vielä tunnu täysin luonnolliselta tai mukavalta aloitteleville lumilautailijoille, ja tämä johtuu siitä, että et ole kehittänyt tarvittavaa lihasmuistia. Mutta muista, että asenteesi ei saa rasittaa kehoasi tai aiheuttaa epämukavuutta. Sinun tulisi olla urheilullisessa näkymässä, joka on mukava mutta hallittu, ja voi kestää muutaman matkan, ennen kuin se tuntuu mukavalta.

Muista tehdä seuraavat asiat saadaksesi lumilautailuasennon:

Kasvot suuntaan, johon olet menossa;
Rentouta käsiäsi ja hartioitasi pitämällä niitä sivuillasi; pidä lantiosi yhdensuuntaisina laudan kanssa sen sijaan, että ne käännettiin eteenpäin, ja katkaise lonkat ja polvet imeäksesi käännökset.

Saatat silti tuntea hieman epämukavuutta kulmissa tai hyppyjen aikana, kun olet tottunut olemaan laudalla.

Sinun on tehtävä joitain yksinkertaisia ​​muutoksia tauluun tämän helpottamiseksi.

LEIKKI LAUTASI ASETUSTEN KANSSA

Lumilaudat voidaan räätälöidä lähes kaikista näkökulmista. Aloittelijoille on olemassa perusasetuksia, mutta kokeileminen on tärkeää, kun tunnet olosi mukavammaksi.

Ota mukaan taskutyökalu mäkimuutoksia varten, jos haluat päivittää nämä asetukset ajon jälkeen. Ole aina tunnettu ympäristöstäsi ja noudata hyvää rinneturvallisuutta ja etikettiä vetäytymällä sivuetäisyydelle ratsastajien virtauksesta.

Pienet muutokset levyn asetuksiin saattavat vaikuttaa merkittävästi, joten aloita pienestä.

AJO “HESKELLÄ” TAI “TAVALLISELLA”

Useimmat aloittelijat ajavat hallitseva jalkansa laudan takana, mikä tarkoittaa, että useimmat oikeakätiset ajavat “säännöllisesti” oikean jalkansa takana. Jos hallitseva jalkasi on vasen, ajat luultavasti “höyhenen” laudan takaosassa vasemmalla jalallasi.

On kuitenkin mahdollista, että tämä ei ole mukavin asento sinulle.

Vaihda tavallisen ja typerän välillä muutaman kerran, kun tutustut lumilautaasi paremmin. Toinen tuntuu melkein varmasti luonnollisemmalta ja mukavammalta kuin toinen, ja saatat huomata eron kyvyissäsi.

VAHVISTA LEVEYS

Lumilautailun suhteen “leveys” viittaa siteiden väliseen etäisyyteen. Sinua todennäköisesti kehotetaan seisomaan jalat hartioiden leveydellä toisistaan, jos olet aloittelija.

Kuitenkin, kun itseluottamuksesi kasvaa, saatat huomata, että asennon leveydestä tulee henkilökohtainen mieltymys.

Säädä leveyttäsi mukavuuden saavuttamiseksi (leveämpi tai kapeampi) ajotyylisi mukaan. Freestylerit ovat ratsastajia, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​hyppyihin, pyöräytykseen, tarttumiseen ja muihin temppuihin. Jotta kierrosten aloittaminen ja pitäminen olisi helpompaa ja niiden massan keskittäminen tiukempia pyörityksiä varten, ne laittavat usein siteet lähemmäksi toisiaan. Toisaalta freeriderit, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​rinteessä ja puuterissa, laajentavat asentoaan auttaakseen heitä pysymään matalalla tasapainon parantamiseksi.

MUUTA KULMAASI

Tapa, jolla varpaat osoittavat laudalta, määräytyy siteidesi kulman mukaan. Positiivinen kulma on etujalkasi, joka osoittaa laudan nenää kohti, ja negatiivinen kulma, jos takajalkasi osoittaa laudan häntää kohti. Monet ohjaajat ja kaupat määräävät neutraalin asennon, mukaan lukien jalan etukulman 15 astetta ja takajalan sidontakulman kohtisuoraan lautaan nähden (merkitty +15, 0). He voivat myös suositella lievää “ankka-asentoa”, kuten (+12, -6).

Kuitenkin, kun tyylisi kehittyy, saatat huomata, että nämä eivät ole oikea istuvuus. Freestylerit käyttävät myös ankka-asentoja, mutta ne ovat kuitenkin yleensä symmetrisempiä (+15,-15) muuttaakseen suuntaa helpommin ajon aikana. 0-asteinen takajalka voi tarjota parempaa voimaa ja vakautta vapaamatkustajille, kun taas täysin eteenpäin suuntautuva asento (+21, +6) voi tarjota tehokkaampia käännöksiä.

Myös polvien mukavuus huomioidaan. Toinen syy muuttaa siteiden kulmaa on parantaa mukavuuttasi. Säädä tätä asetusta asteittain, koska pienet muutokset kulmassasi voivat aiheuttaa suuria muutoksia asennossasi.

MUUTA KORKEUSSASI

Kun lumilautailijat koukistavat polviaan hieman, heidän selkärankansa ovat kallistettuina pohkeidensa tasolle. Kuitenkin, jos teet tämän liian tiukaksi tai liian löysäksi, saatat menettää tasapainosi.

Ratsastajat, jotka haluavat nojata kaiverrukseen ja ehkä saada paremman hallinnan suuremmilla nopeuksilla, voivat asettaa yläselkänsä jyrkempään kulmaan. Muista, että tämä näyttää vähemmän luonnolliselta ja voi aiheuttaa jalkojen väsymystä aikaisemmin. Tottuminen kestää jonkin aikaa, kuten useimpien asennonmuutosten kohdalla.

MUISTA VÄLTÄ NÄMÄ YLEISET VIRHEET

On tärkeää välttää seuraavat viat, kun olet virittänyt lautasi tulevaa matkaa varten:

Älä taipu vyötäröäsi liikaa. Tämä horjuttaa tasapainoasi.
Varmista, ettet paina enemmän toiselle jalalle kuin toiselle. Voit olla joustavampi, jos säilytät samanlaisen asenteen.
Jäykästi ajaminen ei ole hyvä idea. Urheilullinen asento polvi- ja nilkkataivutuksella mahdollistaa reunan ja liikkuvuuden säilyttämisen pidempään.
Sidoksia ei saa laittaa lähemmäksi nenää kuin häntää. Et voi enää aurata lumen läpi.
Tarvitset mukavan asennon, kun on aika unohtaa itsesi rinteille. Olet askeleen lähempänä mestaruutta nyt, kun tiedät kuinka hienosäätää korttisi asetuksia ja välttää yleiset virheet.

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest