Keskitason lumilautailuvinkkejä ja -tekniikoita

Se on nyt kilometripeli, kun ajat enemmän ja parannat lumilautailun perustaitojasi nyt, kun olet oppinut tekemään käännöksiä ja yhdistämään ne toisiinsa. Uudessa ja haastavassa maastossa ajaminen on yksi hienoimmista tavoista parantaa. Esimerkiksi polulla ajaminen pudotusviivalla, joka vetää metsään pikemminkin kuin suoraan alamäkeen, voi auttaa sinua irrottautumaan täydellisesti ajoitetuista symmetrisistä käännöksistä ja lisää samalla monipuolisuuttasi ja itseluottamustasi.

Mikä on paras tapa ohjata lumilautaa? (molempien jalkojen kanssa)

Molemmat jalat ja jonkin verran laudan keskellä oleminen ovat välttämättömiä laudan ohjaamiseksi haluttuun suuntaan. Monet ratsastajat erehtyvät painostamaan liikaa takajalkaansa kääntyessään (joskus edes huomaamatta sitä). Päädyt iskemään takajalkasi suoraan putoamisviivaa pitkin ja liukumaan hieman ulos, kun käännyt, jos teet sen tällä tavalla. “Tuulilasinpyyhkimet pyörivät”, kuten ne tunnetaan.

Keskity ohjaamiseen molemmilla jaloilla, jotta et paina takajalkaa alas putoamisviivaa jokaisessa käännöksessä. Harkitse seuraavaa:

Ennen kuin aloitat käännökset, aja mäen poikki. Tuottaaksesi hyvin pyöristetyn muodon eduksesi kuljettamalla nopeutta rinteen poikki vuorosi alussa ja lopussa.
Aloita käännökset etujalassa ja anna takajalan seurata sen jalanjälkiä.
Aloita etujalastasi ja siirrä painoasi vähitellen molempiin jalkoihin käännöksen loppuun mennessä.

Lumilaudalla, kuinka hallitset nopeuttasi

Vaihtele käännösi geometriaa ja tee se eri maastoissa harjoitellaksesi vauhtisi säätelyä.
Hidastaa nopeutta tekemällä leveämpiä (tai “suljettuja”) käännöksiä: Pidennä matkasi pituutta rinteen poikki, jotta sinulla on enemmän aikaa saada hallinta takaisin ja hidastaa vauhtia. Hidasta nopeutta ohjaamalla lautaasi ylämäkeen tai rinteen poikki. Kun pyöräilet polun ylittäessä, katso liikennettä ylämäkeen.

Jos haluat kuljettaa enemmän nopeutta, kiristä käännöksiä (tai jätä ne auki): Tee useammin käännöksiä säilyttäen samalla vauhtisi sen sijaan, että ajaisit rinteen yli.

Slash/Spray lumilautailupora
Jos olet koskaan katsonut lumilautaelokuvia, olet nähnyt ratsastajia ajavan syvän puuterin läpi ja ampuvan massiivisia lumiaaltoja laudoiltaan. He tekevät tämän kahdesta syystä: hidastaakseen vauhtia ja koska se on hauskaa. Voit aloittaa tämän liikkeen harjoittamisen, kun olet tottunut ajamaan vihreällä (alku)maastolla ja ehkä jopa kokeillut sinisiä polkuja.

Lumen leikkaaminen/ruiskuttaminen hidastaaksesi vauhtia: Aloita matalasta urheilullisesta asennosta ja työnnä molemmat jalat ulos ja pois, kun ruiskutat lunta polun sivuun vuorosi keskellä. Auttaisi, jos kaivaisit sisään aggressiivisesti takajalallasi (tosin ei aivan potkimalla). Pidä se kiinni, jotta reunasi ei rypisty. Aloita lumen puhallus sivuttain, jos aloitat riittävän aikaisin.

Pysähtyminen viiltelemällä/ruiskuttamalla lunta: Aloita matalalla urheilullisella asennolla ja lisää korkeuttasi vähitellen kaataessasi lunta alamäkeen. Näin aktivoimme jalkojamme ja annamme ratsastukseen lisää tehoa.

On suositeltavaa ruiskuttaa yksi puoli kerrallaan. Paranna monipuolisuuttasi harjoittelemalla molempia puolia.

Jyrkemmässä maastossa, kuinka käännät lumilautasi

Jyrkemmässä maastossa pätevät samat periaatteet. Kun pääset keskitason sinisille juoksuille tai kovempaan maastoon, muista, että et ole tekemässä mitään uutta. He ovat vanhoja taitoja uudesta maisemasta huolimatta. Voit aina luisua sivuttain alas rinnettä, jos saavut vuorella kohtaan, jossa käännökset ovat liian vaikeaa. (Se on hyvä, varsinkin jos se on turvallisin vaihtoehto.)

Kun pyöräilet mäkisessä maastossa, muista seuraavat asiat:

Harkitse etujalan taivuttamista tarpeeksi pitkälle, jotta se sopii rinteeseen. Pystysuoran sijasta olkapäiden ja lantion tulee olla yhdensuuntaisia ​​maaston kulman kanssa. Jos seisot suorassa, olet luultavasti nojautunut liian kauas taaksepäin etkä pysty painottamaan laudan etuosaa etkä saa siitä otetta aloittaaksesi käännöksen.
Kun aloitat ensimmäistä kertaa jyrkemmässä maastossa, korosta kaltevuutta. Se on oikea määrä, jos sinusta tuntuu, että siirryt aluksi parittoman määrän eteenpäin.
Käännöksen alussa nojaa alas ja aseta etukätesi etupolvellesi tai saappaasi, niin tämä auttaa sinua työntämään painoasi eteenpäin.
Pidä silmällä syksyn linjaa nähdäksesi, mihin se sinut vie. Vie lautasi pudotusviivalle jokaisen kierroksen lopussa. Sen sijaan, että katsoisit alas mäkeä, katso polun sivuille.

Lumilautailu epätasaisella tai kuoppaisella alustalla

Pienten kolhujen tai ankaramman, epätasaisen maaston ajamisen salaisuus on rentouttaa jalkojasi, jotta täplät voivat imeytyä. Se on yksinkertainen kaksivaiheinen toimenpide: Jotta lauta pysyy maassa, etujalkasi imee ensin kohoumat ja sitten takajalkasi (ilman saamisen sijaan).

Jotkut lomakeskukset tarjoavat hoidetun polun kummallakin puolella kuoppia, mikä on ihanteellinen oppimiseen. Jos näin on, ota se varovasti ja ime kuplat samalla kun kuljet. Käänny toiselle reunallesi ja aja takaisin trimmerin läpi, kun olet saavuttanut sen. Tämä totuttaa jalkasi töyssyihin ilman, että sinun tarvitsee kääntyä.
Muussa tapauksessa aja kuoppien poikki ja etsi leveintä käännekohtaa. Käänny sitten käyttämällä kohoumaa pankkina auttamaan sinua. On hyvä varata aikaa ja pysähtyä usein päättäessään reittiä.
Joustavilla, löysillä jaloilla vaimenna iskujen vaikutus ja ojenna jalat alas kouruun pitääksesi lautasi maassa. Kuvittele, että jalkasi liukuvat kuoppien yli kuin vesi.
Jos pää pomppii ylös ja alas, jalat eivät ime tarpeeksi hyvin kuoppia.

Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest